Hasznos


Tanácsok egy kozmetikustól

Egészségtudatosság a bőrápolásban

Minden nő álma a szép bőr! Bőrünk árulja el rólunk a legtöbbet. Nemcsak a korunkat, életmódunkat, habitusunkat, táplálkozásunkat, egészséggel kapcsolatos szokásainkat (pozitív és negatív értelemben). Ha egészségesen tápláljuk, védjük, ügyelünk működésének egyensúlyára ragyogó külsővel hálálja meg.

Amikor ma már bárki sokáig fiatalnak nézhet ki!

Nem egy példa bizonyítja, hogy egy 45 éves nő egészséges életmóddal és hatékony, bőrtípusnak megfelelő bőrápolással akár 10 évet is letagadhat a korából. Ha ugyanez a hölgy elhanyagolja magát és semmit sem tesz szervezete egészsége érdekében, ugyanebben a korban akár 55 évesnek is tűnhet! A két kinézet között optikai szempontból 20 év korkülönbség van! Épp elég ok ez ahhoz, hogy időben elkezdjünk tenni ezért valamit!

De mit és hogyan?

Túl nagy a választék és a sokszor félrevezető információ. Nagyon sok nő rengeteg pénzt és energiát fektet a szépségápolásba, mégis elmarad a sugallt és remélt eredmény, a reklámok ígéretei illúziók maradnak! Fontos tudni, hogy a legtöbb kereskedelemben kapható készítmény hatóanyag tartalma 3-4% a vivőanyagokról és a tartosító amyagokról, melyek általában kőolajszármazékok nem is beszélve. Olyan összetevőkért fizetünk, melyek nem igazán válnak bőrünk hasznára.

Alapvető elvárás egy kozmetikummal szemben, hogy az ne ártson! A bőrt és szervezetet irritáló és károsító anyagokat kerüljük el! Parabének, mesterséges illatanyag, ásványi olaj és viasz, szilikon olaj, PEG származékok, állati eredetű nélküliek legyenek.

Legyen “BIO” és “natur”, egyre többen az “egészségessel” társítják, holott egyre több növényi összetevőnek van irritáló hatása. Ezen kívül egy kozmetikumtól hatásosságot, eredményt, szembetűnő és tartós bőrképjavulást várunk.

Nos mi garantálja a gyors és látványos bőrképjavulást?

A kozmetikai ipar leghatékonyabb, tudományosan is elismert és bőrbarát hatóanyagai.

Peptidek, melyek ellazítják a mimikai ráncokat, bőrépítő ceramidok, lipo- és nanoszómák, melyekbe olyan hatóanyagokat lehet bele kapszulázni, melyek a sejtekig hatolnak, növényi őssejtek, hatóanyagok botoxszerű hatással, pigmentfolt halványító-, faggyúmirigy szabályozó-, hajszálér erősítő- high-tech hatóanyagok.

Továbbá a természet igazi kincseit találhatjuk meg bennük, mint a gránátmagolaj, ligetszépe olaj, jojoba olaj, makadámia olaj, szezámolaj, aloe vera, tigrisfű, varázsdió stb. Egy valamire való professzionális kozmetikai készítmény hatóanyag tartalma 30% körüli, a többi alkotórész pedig jól felszívódó, bőrbarát, vagy bőrazonos hatóanyag, melytől a bőr fellélegzik, üdévé, egészségesség és fiatalossá válik.

Ha ezeket a szempontokat figyelembe vesszük már egy hatalmas lépést tettünk az egészséges bőrápolás irányába. A mai modern, egészségtudatosan gondolkodó nők elvárása, hogy a szalon és az otthoni bőrápolás látványos és kellemetlen mellékhatások nélküli legyen! Számomra kiemelten fontos, hogy vendégeimnek egyre hatékonyabb fiatalító kezeléseket nyújtsak professzionális kozmetikumokkal, ami nem csak ígér, de teljesít is! Hogy elmondhasd “…ilyen jó még nem volt a bőröm!”

Scroll to Top